Arpacașul este un produs alimentar obținut prin decorticarea boabelor de grâu. Arpacașul reprezintă o alegere sănătoasă, deoarece aduce multe beneficii organismului, poate fi gătit alături de alte feluri de mâncare, însă poate fi folosit în prepararea colivei , etc.
Ingrediente: Grâu decorticat.
Gramaj: 300 gr
Valori nutritionale: | per 100g |
---|---|
Valoare energetica | 1537,2kj / 366 kcal |
Grasimi | 1,5 g |
Glucide | 73,5 g |
Proteine | 12,5 g |
Conditii de pastrare: a se pastra intr-un loc uscat si racoros
Componente alergogene: Acest produs contine gluten.
Rețetă
Coliva din arpacaş
Ingrediente necesare:- arpacaş (500g);
- zahăr(250g);
- nucă(250g) (cantitatea poate varia, după gust);
- arome: zahăr vanilat (3 pliculețe) sau esență de vanilie (2 fiole), coajă de lămâie,portocale(după gust);
- pentru ornat: pesmet, zahăr pudră, (sau nucă de cocos), bomboane (mici), miez de nucă.